Even voorstellen: Master Trainer Roy Pieper
Roy Pieper heeft zijn leven gewijd aan het vergaren en delen van expertise op het gebied van (top)sport en paramedische gezondheidszorg. Ruim tien jaar geleden zag hij een gebrek aan kwaliteit op de arbeidsmarkt bij diverse fitnesstrainers, maar ook in de fysiotherapie. Krachttraining was zijn passie, 1 + 1 = 2.
Om in een kort tijdsbestek meerdere stappen in deze richting te zetten, volgde Roy tijdens zijn hbo-studie fysiotherapie nog een reeks aan opleidingen, waarna hij o.a. meervoudig gediplomeerd fitnessinstructeur en personal trainer werd. Daarnaast deed hij veel ervaring op, zowel in de (top)sport (o.a. Roda J.C.) als in diverse fysiotherapiepraktijken. Vervolgens richtte hij zijn onderneming ‘Create Yourself’ op, waarbij levens getransformeerd worden d.m.v. intensieve trajectbegeleidingen. Sinds een aantal jaar is hij ook AALO Master Trainer (level 1 t/m 4), waarbij men wordt opgeleid tot fitnessinstructeur en/of personal trainer.
Naast zijn werkzaamheden volgt hij momenteel een universitaire masteropleiding ´Strength and Conditioning (MSc)’ in Londen. Om zijn klanten/atleten beter te kunnen begeleiden in het creëren van hun droomfysiek, heeft hij zelf jarenlang aan wedstrijdbodybuilding gedaan. Dit onder het mom van het concept: ‘Practice what you preach’. Hij is zeer dankbaar dat hij dagelijks zijn expertise en passie voor het vak mag delen en daarmee anderen kan helpen. Zijn huidige missie voor de komende tien jaar luidt: ‘’De kwaliteit van leven van minimaal 100.000 mensen significant verbeteren’’.
Q&A
Waarom ben je begonnen met krachttraining/bodybuilding?
In mijn jeugd was ik fysiek tamelijk zwak en bovenal erg smal. Op mijn 15de, met een lichaamslengte van 177cm en een lichaamsgewicht van 47kg (!), besloot ik hieraan te gaan werken. Sinds mijn eerste krachttraining, Valentijnsdag 2009, was ik verkocht. Ik was vastberaden om mijn streeffysiek te bereiken. Gedurende dit proces, kwam ik er al gauw achter dat ik mijn kennis m.b.t. anatomie en training moest verbreden (o.a. m.b.v. AALO-opleidingen). Het werd mijn levenswerk om de beste versie van mijzelf te worden in mijn veld van expertise. In 2014 nam ik deel aan mijn eerste bodybuildingwedstrijd (top zes behaald). Ook de jaren daarna heb ik meerdere bodybuildingwedstrijden gedaan, allemaal met een podiumplaats.
Wat heb je geleerd gedurende dit proces?
Na mijn eerste wedstrijd werd al gauw duidelijk dat ik niet veel waarde zou hechten aan het behaalde resultaat, maar aan de interne transformatie die moest plaatsvinden om het doel te bereiken. Dit proces richting de beste versie van mijzelf heeft me zeer waardevolle lessen geleerd die toe te passen zijn in diverse complexe scenario’s in het dagelijks leven. Dit wilde ik anderen ook kunnen bieden. Sindsdien heb ik het mijn missie gemaakt om zo waardevol mogelijk te worden m.b.t. het transformeren van de levens van mensen, waarna ik een carrièrepad in deze richting heb uitgestippeld.
Hoe kun je tegelijkertijd 80 uur per week werken, 40 uur per week studeren aan de universiteit in Londen, een topprestatie leveren in een bodybuildingwedstrijd, zonder dat dit ten koste gaat van je privéleven en slaap? Dat is toch fysiek onmogelijk?
Ieder persoon heeft zeven keer 24 uur = 168 uur per week te besteden. ‘’Ik heb geen tijd’’, kan dus nooit een argument zijn, sinds iedereen – zolang levend – over exact evenveel tijd beschikt. Het verschil zit ‘m in hoe je deze tijd besteed. In deze blog geef ik een gedetailleerder antwoord op deze vraag.
Wat zou je – met de kennis van nu – achteraf gezien anders gedaan hebben?
Veel, maar tegelijkertijd ook weer niet. Alles dat ik heb gedaan en de fouten die ik heb gemaakt, hebben mij als persoon gevormd. Van de meest extreme gebeurtenissen leren we doorgaans het meest. Maar als ik dan toch iets moet kiezen, zou ik willen dat ik op jongere leeftijd vaker fouten had durven te maken en eerder perfectionisme de rug toekeerde.
Wat voor advies zou je willen geven aan mensen die net als jij een carrièreswitch willen maken?
Laat andermans standaarden niet bepalen wat jij moet willen en/of kunnen. Realisme is prima, maar laat het je niet beperken. Het is uiteindelijk altijd beter om hoge doelen te stellen en ze net niet te halen (met een leermoment als gevolg), dan bij voorbaat te lage doelen te stellen. Succes en veel plezier!
---
Als AALO Master Trainer geeft Roy hoofdzakelijk opleidingen binnen de AALO Fitness Academie. Klik hier om Roy te volgen via Instagram!
Les krijgen van Roy? Start dan op 1 juni met de opleiding Fitness Trainer Level 1