Succes na AALO - Frank Schuit

Frank Schuit heeft met succes AALO Level 1 t/m 4 (Fitness Instructeur tot Personal Trainer) doorlopen en heeft zijn eigen Personal Fitness bedrijf opgericht onder de vlag van Personal Fitness Nederland. Hij onderscheidt zich door zijn achtergrond als holistisch leefstijlcoach en zijn passie voor het begeleiden van mensen naar een gezondere levensstijl. Met een focus op leefstijl en sporten biedt Frank zijn klanten professionele begeleiding om hun doelen te bereiken en weer energiek te worden. Zijn unieke combinatie van kennis en ervaring stelt hem in staat om op meerdere manieren mensen in beweging te zetten, zowel fysiek als mentaal.

Hoe heb je jouw opleidingsreis (Level 1 t/m 4) bij AALO Opleidingen ervaren?

De opleiding die ik heb genoten bij AALO was erg interessant. Door mijn ervaring met de sportschool en Crossfit wist ik al veel over sporten. Tijdens de opleiding tot Personal Trainer heb ik alles geleerd wat me tot een goede trainer maakt. De snelheid waarmee dat gebeurde was erg fijn, zodat ik goed de stof tot me kon nemen en in de praktijk kon vertalen. Alle theorie werd goed uitgelegd en kon zo vertaald worden naar de praktijk.

Wat heb je geleerd en hoe heeft het je voorbereid op je carrière als Personal Trainer?

Tijdens de opleiding heb ik geleerd om een goede trainer te worden die genoeg tools heeft om aan iemand te werken. Ik heb geleerd hoe je een goede training kan opbouwen, doelen kan stellen en plannen uitwerken om daar naartoe te werken. Daarnaast was er veel aandacht voor voeding. Omdat ik zelf holistisch leefstijlcoach ben, weet ik mensen op meerdere manieren in beweging te zetten zodat ze fysiek, maar ook mentaal, mooie stappen gaan zetten.

Welke onderdelen vond je het leukst of het meest inspirerend?

In de opleiding Level 4 vond ik het analyseren van mensen qua houding en beweging erg interessant. Hierdoor kan ik klanten professioneel begeleiden om hun houding en beweging te verbeteren. De onderdelen over energiesystemen hebben mij meer inzicht gegeven om mensen te helpen bij het afvallen. Dit gebruik ik nu in de studio om mensen te adviseren bij bewegen en afvallen.

Kun je een aantal hoogtepunten delen van je ervaring bij AALO Opleidingen?

Tijdens Level 1 heb ik geleerd hoe het werkt in een sportschool. Daarbij vond ik de stage erg leuk om alle facetten van het vak te ervaren. Het contact met de deelnemers vond ik erg leuk om te doen.

Tijdens Level 2 heb ik geleerd om met groepen aan de gang te gaan. Ik ben toen ook direct een zondagochtendgroep gestart, waarbij de focus op techniek en houding lag. Deze groep was erg leuk, mede doordat de les bijzonder goed was voor startende sporters.

Tijdens Level 3 heb ik geleerd om een jaarprogramma op te stellen. Hierbij heb ik veel geleerd om vooruit te kijken naar doelen.

Tijdens Level 4 heb ik genoten van de leraar. Hij heeft zoveel kennis overgebracht over het menselijk lichaam, dat ik daardoor nooit meer op dezelfde manier naar mensen kan kijken als daarvoor.

Welk advies zou je geven aan anderen die overwegen een opleiding bij AALO Opleidingen te volgen om Personal Trainer te worden?

De AALO is de opleiding voor mensen die in de fitnessbranche willen werken en daar niet al te veel tijd aan kwijt willen zijn. Erg goede lessen die aansluiten op de praktijk, waardoor je snel aan de gang kunt als Personal Trainer.

Kun je iets vertellen over jouw eigen Personal Training bedrijf?

Tegenwoordig run ik een Personal Fitness bedrijf waarbij leefstijl en sporten de belangrijkste facetten zijn. Mijn klanten zijn mensen die weer energiek willen zijn en willen afvallen. Mijn achtergrond als holistisch leefstijlcoach en de opleiding tot Personal Trainer geven mij de tools om mensen professioneel te begeleiden.

Hoe heeft jouw ervaring bij AALO Opleidingen je geholpen bij het opstarten en runnen van je bedrijf? Welke aspecten van de opleiding hebben je het meest geholpen in je onderneming?

De laatste module (Level 4) heeft mij veel inzichten gegeven over hoe je een bedrijf opzet. Het inzicht in tijd en geld dat ik tijdens de opleiding heb ontwikkeld, heeft mij het meest geholpen bij het succesvol opbouwen van mijn eigen bedrijf.

Kun je jouw droomtoekomst voor jouzelf en/of jouw PT-bedrijf omschrijven?

Ik zie voor me dat mijn PT-studio een exclusieve studio wordt, waarbij niet alleen personal training gegeven wordt, maar alle leefstijlgerelateerde coaching ondergebracht is. Daar waar de mens in zijn geheel aan zichzelf kan werken.

Wil je nog iets meegeven of vragen aan de lezers van dit artikel?

Ben je ook fitnesstrainer en/of personal trainer? En ben jij geïnspireerd om een verschil te maken in het leven van anderen door middel van persoonlijke coaching en training? Stel je voor dat je werkt in een warme, persoonlijke studio in het bruisende Alkmaar, waar je de mogelijkheid hebt om mensen te begeleiden naar het bereiken van hun doelen en het veranderen van hun leven. Als dit je aanspreekt, dan is het nu het perfecte moment om actie te ondernemen! Laten we samen ontdekken hoe je je eigen weg kunt banen in de prachtige wereld van personal training, en hoe je je eigen klantenbestand kunt opbouwen terwijl je anderen helpt om hun volledige potentieel te bereiken. Iets voor jou? Stuur een e-mail naar alkmaar@personalfitnessnederland.nl.

Meer lezen over Frank? Ga naar de website van Personal Fitness Nederland of volg hem op Instagram: @pfn_alkmaar.


Deel deze blog: